De Horte op (Wandeling) 9/3/2018 (Jan)

 

Deze wandeling gaat naar Landgoed De Horte, maar voordat we daar aangekomen zijn hebben we al over Landgoed Den Berg en Landgoed Den Aalshorst gelopen en de terugweg nog een klein stukje Mataram. Op de landgoederen zijn veel oude, dus dikke bomen te vinden en we komen ook nog langs een paar grensbomen. Er is ook vergaande glorie te zien in de vorm van een barceau. De wegen en paden waar we over lopen zijn soms ook al eeuwen oud, zoals De oude Vechtsteeg. Op landgoederen veranderd er door de jaren heen weinig, dus veel historie en prachtige paden

     

 

REACTIES :

Dit was de eerste wandeling van 2019 en er was veel belangstelling. Alle deelnemers waren keurig op tijd zodat we ook op tijd konden vertrekken. De natuur reageert al behoorlijk op het weer ook al is het nog wat vroeg, De kamperfoelie en de vlier kwamen al helemaal in blad en ook een heleboel andere bomen kwam al wat groen te voorschijn,  Eerst een klein stukje over Landgoed Den Berg en over het Willemspad langs de oevers van de Marswetering. Verder langs de Marswetering op het Landgoed Den Aalshorst waar we ook door Het Engelsewerk en langs het Landhuis gelopen zijn. Voor het landhuis al een super groen gemaaid gazonnetje. Verder over het jagerspad naar Hoonhorst waar we in cafe Kappers ons even tegoed hebben gedaan aan een drankje met iets.
Verder wandelend Hoonhorst uit al snel op het Landgoed De Horte aangekomen, Lopend op het fietspad lands de sloot die de grens vormt van De Horte en De Mataram, Een sloot waar je ook wel eens een ijsvogel kan spotten, vooral als er ijs in de sloot ligt en zo hier en daar nog een wak is, Ze zitten dan vaak in de buurt omdat ze afhankelijk zijn van open water waar ze in kunnen duiken om visjes te kunnen vangen, Maar er lag geen ijs en dus ook geen ijsvogeltjes gezien. Wel een hele kudde donkerbruine reeen toen we op het shouwpad langs de Marswetering liepen. Ook veel watervogels waren hier. Op de horte verder nog even langs en over een vistrapje gelopen en in de tuin ons bammetje opgegeten, Lekker warm in de kas.
Op de terugweg werd het weer ons iets minder gezind, Via een bruggetje over een gracht verlieten we De Horte en kwamen nog een stukje over de Mataram waar we een gedateerde barceau konden aanschouwen evenals de restanten van het oude kasteel De Dieze. En toen werd het weer minder, striemende regen en harde windvlagen brachten ons snel naar de eindbestemming Het Oude Station waar we met een kleinere groep nog gezellig wat gedronken hebben.

Allen bedankt voor de deelname en graag tot een volgende keer.

Wandelgroet Jan

Over Sallandse Heuvelruggen en Rivierdalen (Wandelmidweek met overnachting)

 

Deze wandelmidweek kent vele hoogtepunten en soms een dalletje maar dan wel een mooi(rivier)dalletje. Ik heb 5 wandelingen uitgestippeld in de nabije omgeving. Tijdens deze tochten krijg je ook wat informatie over de omgeving en history van de streek, anecdotes en verhalen.

   
We overnachten in het mooie verblijf De Imminkhoeve in Lemele. Een accommodatie voor valide en minder valide mensen. Voor een indruk kijk je hier We verblijven in Het Landhuis. Hieronder volgt de voorlopige indeling van de midweek:
Maandag: aankomst en ontvangst tussen 13:30 en 14:30. Vanaf 15:00 RONDJE LEMELE, een wandeling vanaf ons verblijf van ongeveer 9 km over de Lemelerberg (Waar komt die naam vandaan?)
Dinsdag: De VERASSENDE VOETPADEN VAN VILSTEREN, een wandeling vanuit Madrid  van 18 km . Vertrek 10:00 uur met auto. (Misschien zien de Nachtwacht nog)
Woensdag: HET REGGEDAL, een wandeling vanaf ons verlijf van 19 km voor een groot deel lang het riviertje de Regge. Vertrek 10:00 uur
Donderdag: IN DE VOETSPOREN VAN KRISHNAMURTI, een wandeling vanaf het station in Ommen van 16 km. We duiken in het leven van deze man en bezoeken plekken waar hij de sterkampen organiseerde. Vertrek 10:00 uur
Vrijdag: SPOOR VAN DE ORANJE LEEUW. een wandeling vanaf ons verblijf van 14 km met uitleg over park 1813, het geboortejaar van ons koningsrijk.(Waarom is onze nationale kleur oranje?) Vertrek 10:00 uur.

 

REACTIES:

Reactie Jan B. (organisator / kaartlezer)  (01-03-2019)
Hallo Immigangers

Allemaal weer goed thuis aangekomen hoop ik.
Het was een mooie week met mooi weer en fijne deelnemers. Hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik. We hadden buitengewoon mooi weer en een goede locatie
Bedankt voor jullie deelname en ben benieuwd naar de foto s Graag tot een andere keer,

Knuffel Immi en Jan

 

Wat een heerlijke 5-daagse op de prachtige Sallandse Heuvelrug! Ik vond alles geweldig: prachtige wandelingen, prachtig weer, fijn verblijf en prima verzorging in de Imminkhoeve,en fijne horeca onderweg. Het wandelgroepje was erg gezellig. We hebben mooie gesprekken gevoerd en veel lol gehad. Ook fijn dat we allemaal hetzelfde tempo liepen. Jan, ik wil je heel hartelijk bedanken voor de geweldige organisatie!! Jij had er heel veel werk van gemaakt. In die paar dagen veel geleerd over de natuur, de omgeving en natuurlijk Krishna Murti 🙂 Ik hou me aanbevolen voor een volgende meerdaagse.

Hartelijke groeten voor iedereen van Mariska uit Schiedam.


Wat een fijne wandeldagen, sowieso door het prachtige weer. Een perfecte logeerplek in de Imminkhoeve. Vriendelijk personeel, prachtige ruimtes, heerlijk eten, geen verkeerslawaai en midden in het dorpse groen. Jan had 5 bijzondere wandelingen voorbereid en blijkt weer van alle markten thuis te zijn: groei en bloei van planten en bomen, historie, klimaatinvloeden en betrokken en actief bij alle lokale natuur- en cultuurminnende omgevingsinitiatieven. We hadden de luxe met een klein groepje van 8 personen te zijn en gelukkig ook allemaal van die stevige doorstappers, dus dat “liep” perfect. Al met al: veel gelopen, veel gezien, veel geleerd en veel genoten. En wat ik het bijzondere vind: Jan denkt zo aan alles en iedereen en ik hoef me er niet eens bezwaard door te voelen, omdat Jan het zichtbaar met liefde en plezier doet, dus dank Jan en graag tot een volgende keer.

Tilly uit Oosterbeek

Ook namens mij , bedankt voor de hele mooie wandelingen en voor al het werk wat je hier voor hebt gedaan! Wie weet tot een volgende keer.

Groetjes Dorien uit Dronten

 

Reacties deelnemers
Hallo Jan, en medewandelaars, Bedankt voor de organisatie van deze mooie week wat een prachtige omgeving. Jan jij bent een geweldige gastheer/kaartlezer met veel liefde en passie voor jouw geboortegrond. Graag tot ziens,Ingrid uit het Westland


Wat een heerlijke midweek in een mooi stukje Nederland, dat door de verhalen van Jan nog meer tot de verbeelding ging spreken. Leuke groep, mooi tempo, goeie accomodatie, heerlijk eten en last but not least: geweldig weer. Ik heb me deze week vaak een enorme bofkont gevoeld en ik heb weer een stukje onbekend Nederland leren kennen. Dank je wel Jan.Jacintha uit Blokzijl