De Ommer Wandeling (Wandeling) 19-05-2019 (Guido)

Tijdens deze wandeling zie je een heel andere kant van Ommen als je gewent bent.
2 enthousiaste leden uit Ommen hebben een mooie wandeling in elkaar geknutseld. En daar zijn we erg blij mee,
Ze laten ons zien dat je niet ver het de kern van Ommen hoeft te gaan voor veel groen en natuur Je komt langs vijvers, door bossen en ziet oude boerderijen en wat cultuur.

   

Er is geen horeca onderweg maar wel genoeg mooie plekjes waar we onze boterham op kunnen eten.

Vergeet dus niet genoeg eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

 

REACTIES EN FOTO’S:

Een prachtige verzamelplek, vooral bij mooi weer en dat was het! Het eerste stuk ging door de bebouwde kom van Ommen. Maar ook hier veel groen en mooie paadjes en bruggetje
Op een stukje grasland had heel lang een huis gestaan met antikraak bewoners maar tenslotte toch afgebroken omdat er toen geen koper voor te vinden was.
Veel groen en vijvers in de Dante. Er zwommen enkele nijlganzen met jongen in de vijver en een broedende meerkoet. Ook zag je dode vis drijven en dat zag je niet alleen!
Verderop vlak bij het huis van Guido en Aly de Balkerweg overgestoken en het Ommerbos ingewandeld. Daar kruisde een enorme kever ons pad. Deze kever leek wel wat op een mestkever maar was zeker 2x zo groot.
Midden in het stuifzand gebied hebben we onze bammetje opgegeten. Verder nog een stukje door het Arrierbos en langs de achterkant weer terug met zicht op de nieuwe N34.
De Balkerweg weer overgestken en een heel stuk langs het Ommerkanaalgelopen. Er werd veel water in het kanaal gepompt, maar waar het vandaan kwam kwamen we niet achter.
In de evenwijdige sloot barste het van de kikkers die zich duidelijk lieten horen. Helemaal doorgelopen naar de monding van het Ommerkanaal in de Vecht.
Toen verder door ruig grasland met veel insecten over een smal paadje langs het water richting de kerktoren van Ommen. Enkelen kregen spontaan zin in een ijsco van Ekkelkamp maar we zijn toch weer naar het oude gemeentehuis gegaan waar we met z,n allen nog even na gezeten hebben onder het genot van een drankje.

Bedankt Guido en Aly, het was een mooie dag

Jan.

Wandelweek Tsjechie (27/4-4/5/2019) Tonnie/Jan

 

In de week 18 van 2019 gaan we een weekje wandelen in Tsjechie (8 dagen)
We gaan naar midden Bohemen ,naar het stadje Kutna Hora, 70 km voorbij Praag
We gaan daar niet alleen wandelen maar ook wat cultuur snuiven, Praag ligt op korte afstand en ook het plaatsje Kutna Hora, dat boven op een zilvermijn ligt, staat op de Unesco lijst van wereld cultuur erfgoed
informatie over het plaatsje Kutna Hora

Onze gastheer en vrouw zijn John Ligtenberg en Bernadette Kodden. John is kunstenaar en heeft daar ook een eigen altelier. John Ligtenberg.

Hier alvast link naar ons verblijf
De eerste en de laatste dag zullen reisdagen zijn, maar het is prima in een dag te bereizen.
We vertrekken op zaterdag 27 april en komen terug op zaterdag 4 mei

We huren een busje waar we met z’n allen in kunnen, waarvan we de kosten samen delen.
Je mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid als er voldoende deelnemers met het busje mee gaan.

Ossuarium van Sedlec

 

Wandelvakantie Tsjechië 2019

8 dagen

Een schitterende mix van Centraal-Europese cultuur en natuur. Wij hebben hiervoor weer een aantal mooie, rustige wandelingen over het glooiend Boheemse heuvelland en langs de grillige zandsteenzuilen van Ceske Raj uitgezocht.
Kutna Hora, bekend om zijn middeleeuwse zilvermijnen, staat op de werelderfgoed lijst van Unesco sinds 1995 en bezit naast de vele bezienswaardigheden ook gezellige terrasjes, goede restaurants en leuke winkeltjes.

Cesky Raj ofwel ‘Boheems Paradijs’ heeft natuurlijk niet voor niets deze naam gekregen. Behalve dat het een geweldig vakantiegebied is, is het ook nog eens een geologisch natuurwonder. In oktober 2005 is dit gebied opgenomen in het Europese netwerk van geologische parken (Unesco). Dit spectaculaire park is ontstaan in de 500 miljoen jaren dat dit gebied onderhevig is geweest aan natuurkrachten als wind, zon, vorst (ijstijd), water (overstromingen), alsmede vulkanische activiteiten. Deze componenten hebben het gebied gevormd tot het huidige wonderschone landschap met rotsen, vulkanen, rivieren, romantische dalen en bossen.

Het verblijf is in B&B Art Kutna Hora en is op basis van twee- of drie persoonskamers. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig.
De eigenaar, Bert v ’t Hoenderdaal, is een Nederlander. Hij zal, samen met ons, er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Programma
⦁ Dag 1   Aankomst en welkomstdrankje.  Avondwandeling door het historische centrum van Kutna Hora.   5 km *
⦁ Dag 2   . Rondje Kutna Hora.  18 km ** Vanaf ons verblijf voeren middeleeuwse mijnwerkers paden ten noorden van Kutna Hora ons naar een uitkijktoren. Fraaie vergezichten over het glooiende landschap en Kutna Hora. Langs het knekelhuis van Kosnice en Onze Lieve Vrouwekerk in Sedlec wandelen wij ten zuiden van Kutna Hora weer terug naar “Art Kutna Hora”.
⦁ Dag 3  Cesky Stenberk naar Sazava. 15 km ** De wandeling voert voor een groot deel langs de rivier Sazava. Wij eindigen bij het Glasmuseum Hut Franticek
⦁ Dag 4   Stary Dvur naar Zleby.  17 km *** Tocht door glooiende velden en donkere bossen naar Kasteel Zleby.
⦁ Dag 5   Vrij te besteden of dagtrip Praag.   10 km * Deze dag kunt u gebruiken om heerlijk uit te rusten of op eigen gelegenheid Kutna Hora of omgeving te bezoeken. Ook bieden wij u de mogelijkheid om op deze dag Praag te bezoeken, desgewenst onder leiding van een gids. (kosten 40 euro)
⦁ Dag 6   Het Boheems paradijs.   15 km *** Zeer afwisselende wandeling door de natuurparken Prachovske Skaly en Cjesky Raj die voert langs de legendarische burcht Trosky.
⦁ Dag 7 Tvrz wandeling.  15 km * We vertrekken met de trein vanaf het stationnetje vlakbij ons B&B. Langs rivier en watervalletjes voort de route ons naar het plaatsje Malesov en wandelen dan terug naar Art Kutna Hora.
⦁ Dag 8 Vertrek

Tijdens de wandelingen is onderweg een pauze ingelast waarin u koffie, thee of frisdrank krijgt aangeboden.
( er is dan de mogelijkheid om in te stappen als u niet verder wenst wandelen )

– ten gevolge van weersomstandigheden of andere invloeden kan het programma aangepast worden.

 

REACTIES EN FOTO’S:

DAG I

 

DAG II

 

DAG III

 

DAG IV

 

DAG V

 

DAG VI:

 

DAG VII:

 

DAG VIII:

Histhorische dorpswandeling door centrum Dalfsen (28/4/2019) Gerlof/Trijn

Deze wandeling door het oude centrum bieden we aan in samenwerking met de Oranje Vereniging Dalfsen

Aan de hand van oude foto’s zien we wat er nog herkenbaar is uit het verleden. Ook krijg je antwoord op vragen zoals; Wat zijn de vier gezichten van Dalfsen, Wat zijn de VII Deugden, Hoe hoog heeft het water in de Vecht ooit gestaan en nog veel meer interessante dingen waar je normaal zo aan voorbij loopt.

Maar ook herken je sporen van een Schipperscafe en een wagenmakers bedrijf in de Vechtstraat

2 jaar geleden hebben we deze wandeling ook gedaan voor de Oranje Vereniging en toen moesten we velen teleurstellen.
Wacht dus niet te lang met opgave. Opgave kan via deze site maar ook via de Oranje Vereniging.

Deelname aan deze wandeling is gratis maar niet voor niks!

 

REACTIES EN FOTO’S:

 

   

DE BERG VAN OTTEN (Wandeling) 14/4/2019 (Jan)

 

We beginnen deze wandeling bij het motorcafe Calluna, net op de gemeentegrens van Dalfsen en Ommen, waar het dan nog rustig is. Al vrij snel arriveren we in het gebied ‘De Berg van Otten’ genaamd,. Een heuvelgebied met veel stuifduinen. Dan lopen we richting rivier en kun je verder van je afkijken, Later komen we weer wat stuifduinen tegen en lopen dan door de Vlierbelten en om ‘De Woest weer terug naar het startpunt

REACTIES EN FOTO’S:

 

 

   

Verzameld bij het motorcafe Calluna, die speciaal voor ons wat eerder openging, was al anders dan anders

 

 

Het kloppend hart van Dalfsen (Sponsor wandeling) 6/4/2019 (Jan)

Deze wandeling is een sponsorloop voor meer openbare AED ’s in ons dorp.
Barry Stabij (DJ),Robert Lans (Uitbater Nikki’s cafe), Admund de Jong en Torn van Delft (Koks) hebben de koppen bij elkaar gestoken om dit te organiseren. Allen geheel belangeloos stellen ze hun diensten ter beschikking voor dit evenement
Wij als wandelvereniging zijn gevraagd om hier ook een steentje aan bij te dragen. Dat doen we graag!

  

Wij als wandelvereniging Greenshoes organiseren een wandeling met als route de vorm van een hart met de passende titel;
Het kloppend hart van Dalfsen. Bekijk hier de route

De route kan ook ingekort worden, dan loop je alleen door de rechter boezem en de rechterkamer en loopt dan weer terug naar het hart van Dalfsen, Nikki’s cafe waar je dan op de rest kan wachten

Die dag wordt afgetrapt met een kopje koffie bij grand café Nikki’s waarna de gids  de deelnemers meeneemt op een hartvormige route door de gemeente Dalfsen. Het eindpunt is wederom Nikki’s waar een uitgebreide brunch wacht. Medewerkers van EHBO vereniging Hoonhorst – Dalfsen geven een workshop reanimeren en laten de aanwezigen ervaren hoe een AED moet worden gebruikt.

REACTIES EN FOTO’S:

Weer eens wat anders; vroeg opstaan om naar Nikki’s cafe te gaan. Toen we aankwamen stond Barry ons al op te wachten samen met de reporter van Vechtdal FM en een cameraman van Vechtdal-leeft.
Of we even een kort interview wilden geven en als daar wat opnamen van gemaakt mochten worden. Ja zeker voor het goede doel.  Maar eerst een bakkie koffie. Hierdoor begon de wandeling uiteindelijk wel bijna een half uur later. Via de buitenkant van linkerkamer en de linkerboezem naar onze pauzeplek gelopen net op de plek waar de linker en de rechterboezem elkaar raken! Een mooie plek om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. De Barones had al een tafeltje voor ons klaarstaan en vroeg ons als we namens hun nog een leuke attentie aan de organisatie wilden overhandigen. Ook kregen wij de consumptie aangeboden. TOF!
Verder  om de rechterboezem en de rechterkamer gelopen om precies op tijd weer terug te zijn in Het Kloppend Hart, Nikki’s cafe. Ook hier stond alweer een tafel voor ons klaar waar we drinken en enkele overheerlijke broodjes voor geschoteld kregen. Als slot kregen we nog een workshop reanimeren en gebruik AED aangeboden. Bijzonder hieraan was dat er onder de deelnemers ook iemand bij was die zelf hartfalen heeft gehad en gereanimeerd is . Daarbij is ook een AED gebruikt. Een ervaringsdeskundige dus. Als laatste hebben  de organisatie een leuk bedrag kunnen overhandigen.  En naast dat bedrag konden we ook namens het bestuur een complete AED incl. kast met pincode mogen overhandigen twv 1500 euro. Al met al een geslaagde dag en betrokken deelnemers. Jullie hebben een hartje van goud!

Vr gr Jan

Horsthoekerpad [Thematocht zonder bezoek] 30/3 (Korrie)

Dit wordt een wandeling door afwisselend landschap met beken, houtwallen, bos, heide en een kudde veluwse heideschapen.
Want als we de kudde onderweg niet tegenkomen gaan we die zien bij de Schaapskooi waar we ook even kunnen rusten en een drankje kunnen kopen als de horeca open is. De wandeling is eventueel uit te breiden naar 17 km

 

REACTIES EN FOTO’S:

   

   

Vandaag een mooi Klompenpad in de omgeving Heerde gewandeld, het was prachtig wandelweer met een zonnetje.
om 11:00 gestart vanaf het bustransferium door landelijk gebied naar de bossen waar veel sprengen en beken zijn .
Over de renderklippen een natuurgebied van 223 ha met op en neergaande heuvels wat we nog te danken hebben uit de ijstijd.    Via het pluizenmeertje, een drinkplaats voor het wild met veenpluis, wollegras, zonnedauw en gentiaan naar de schaapskooi die op dit moment 270 schapen telt waarvan 130 lammeren die afgelopen maanden zijn geboren.
Het was voor ons een genot om er tussen te lopen, zelfs de bordercollie vond ons bezoek leuk en liet zich dan ook graag even knuffelen maar hield zijn kudde strak in de gaten. Bij uitspanning “De Schaapskooi” konden we even genieten van een kop koffie met wat lekkers .
Na onze stop weer door de bossen via de horsthoek richting langoed Bonenburg een oude havenzate gebouwd in 1633 die in 1850 verkocht is aan de fam. van Rechteren { mij niet bekend of het fam. van is } Helaas konden wij niet de tuin bezichtigen vanwege groot onderhoud.
Verder door de boomgaard van dit landgoed waar nog een gedeelte van een oude watermolen uit 1760 stond.
Om 16:00 allemaal na een zeer geslaagde dag weer terug bij het bustransferium.

Allen hartelijk dank groeten Korrie van Oene.

 

   

 

DOOR DE DALFSER DUINEN (Wandeling) 23/3/2019 (Jan)

Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar stuifduinen die her en der in de bossen van Dalfsen te vinden zijn.
Stuifduinen zijn hopen zand opgeworpen door de wind soms wat geholpen door de mensenhand. Soms waan je jezelf in het buitenland!

En er zijn er meer dan dat je op het eerste moment zou denken, vooral op Landgoed Rechteren wemelt het er van.

Maar we zien ook heidevelden poeltjes en mooie landschappen met alles wat er leeft.

    

 

REACTIES:

Er was veel belangstelling voor deze wandeling. Hij zat helemaal vol. Alle deelnemers waren mooi op tijd zodat we ook op tijd konden vertrekken.
Eest over Landgoed Den Berg naar huize Den Berg waar voor het huis een hoge stuifduin ligt .In tweeen gespleten door woeste werkers zodat er een zichtlaan vanuit het huis aangelegd kon worden.
Ook elders op het landgoed liggen stuifduintjes te wachten tot er overeen gelopen wordt. Verder over de Oude Vechtsteeg, vroeger een heel belangrijke verbindingsweg maar nu  een zandweggetje als vele anderen.
Over de Millingersteeg, langs de IJsboerderij (Dit is de grens tussen Landgoed Den Berg en Rechteren. Stukje lang de Marswetering en vervolgens een lange beukenlaan door. Op het eind een klein stukje links of was het nu rechts! Over de Diezerstraat en over de hei langs en tweetal poelen die vooral voor reeen een veel bezochte drinkplek is. Maar er groeien ook zeldzame planten zoals De Zonnedauw, het Gentiaanblauwtje en er vlak naast op de hei het Duivels Naaigaren een plant zonder blaadjes. Door een mooi kronkelpaadje naar een groter stuk hei waar elk jaar weer enkele paartjes Veldleeuwrikken broeden. Prachtig om te zien hoe het mannetje zich ui lucht laat vallen. Verder door Het Rechterseveld waar niet zolang geleden de laatste houtskoolbranderij gevestigd was. Helaas is deze afgebrand!  Nog even doorlopen  en dan betreden we de Olde Delle van de boerderij De Witte Wieven
Deze boerderij is genoemd naar al de Witte Wieven die daar vroeger rond spookten. Tegen de avond stegen ze op uit vennen, poeltjes , beekjes of sloten en ze waren altijd met veel. Dus zorg dat je voor de schemer binnen bent!  Een jonge boer die daar vroeger woonde geloofde het allemaal wel en was aan het knollen trekken op De Venneberg toen de schemer in viel. Her en der rezen er witte wieven op uit de vennetjes die daar veelvuldig voorkwamen. De jongeman werd ingesloten en toen die terug naar huis wilde kon hij de weg niet vinden. Hij werd door te wieven een bepaalde richting opgedwongen. Hij voelde de zachte handen in zijn rug.
Opeens stond hij midden in een ven en voelde nu niet alleen handen in zijn rug maar ook aan zijn benen. Hij kreeg het idee dat er nog veel meer van die wieven in het ven achtergebleven waren en hem aan zijn benen naar de diepte trokken. Hij ging koppie onder en hij hield zijn adem in. Hij had het idee dat hij echt naar grote diepte getrokken werd en voelde nu ook handen op zijn hoofd, borst en buik. Dit hou ik niet vol bedacht hij en probeerde met een uiterste krachtinspanning los te komen van al die handen. Dat lukte en hij schoot als een speer naar boven en probeerde het ven weer uit te komen, achtervolgd door de Witte Wieven. Onder de modder rende hij door het knollenland naar de boerderij gevolgd door hordes Witte Wieven. Gelukkig waren ze allen meegegaan het Ven in dus kon hij nu wel de weg naar huis vinden. Maar de Witte Wieven waren sneller dan hij. Ze waren sneller dan de jongeman en de achterstand werd steeds kleiner! . Gelukkig kwam de boerderij inzicht. Hij wist dat de witte wieven nooit binnen kwamen. Maar niet alleen de boerderij maar ook de witte wieven kwamen steeds dichterbij en zo te zien waren ze ‘hellig’
De jonge boer zette nog een sprintje in maar het hielp niet. Hij zag nu zelfs dat het voorste witte wief een haarspit in haar handen had en deze omhoog hief. Gelukkig kwam de boerderij in zicht en stond de deur naar de Delle open. In volle vaart rende hij naar binnen en kon nog op tijd met een klap de deur dichttrekken. Maar direct daarna volgde nog een harde klap!  Hij durfde niet te kijken wat er gebeurd was en pas de volgende morgen ontdekte hij het haarspit in de deur die hij de avond ervoor net op het nippertje dicht had gesmeten!  Sinds deze gebeurtenis kreeg deze boerderij de naam ‘De Witte Wieven’

We gaan weer verder de Venneberg op waar geen vennetjes en knollen meer te zien zijn. Ook geen Witte Wieven of een jonge boer. Naar een paar km komen we in het bultenbos een klein gebied met best hoge stuifduinen en veel sporen van wild vooral van de das. Dan komen we uit bij de boerderij De Schaapskooi. Hier huisden vroeger vele schapen, maar ook wolven. Op een koude winterdag, tegen de schemering gebeurde er iets vreemds.

Maar wij lopen verder langs weid water en weide, komen langs een open plek in het bos waar altijd mais geteeld wordt, maar niet geoogst, dit is voor de bosbewoners. Dan komen we bij Foreco in de buurt en daar barst het werkelijk van de stuifduinen, We lopen over de kam van de kogelvanger, een natuurlijk ontstaan stuifduin in de vorm van een hoefijzer. Zodoende kon het prima dienst doen als kogelvanger en heeft daar zijn naam aan te danken. We gaan van de kogelvanger een groot gebied in dat echt heuvelachtig is. Ook allemaal stuifduinen. Plotseling zien we een ree oversteken. Meestal komen er dan meer, maar nu niet. Het zou zomaar kunnen wezen dat het een verstoten exemplaar is die verstoten is bij de ouders en plaats moet maken voor zusje of broertje die binnenkort geboren worden. Nog een klein ommetje langs het vroegere konijnenbosje maar waar het nu wemelt van dassenbuchten.. Het laatste stukje over een klinkerweggetje weer terug naar Het Oude Vertrouwde Station. Het gezelligste stationnetje van Nederland

Hier hebben we dan ook nog even gezellig nagezeten te Ouwe Oeren

Allen bedankt en tot een volgende keer.

Jan

 

 

 

DOOR DE WOLFSKUIL EN LANGS HET DODE VEN (Wandeling) 17/3/2019 (Jan)

Deze wandeling gaat over Landgoed Her Laar, door De Wolfskuil, langs De Schaapskooi, tussen de jeneverbesstruiken en dan onder de Nieuwe brug door.
Dit is ook de plek waar we de tijd nemen voor een horecastop. Uitgerust gaan we dan weer verder langs De Steile Oever, volgen we De Regge een stukje en dan door het Scouting terrein.
We steken de weg over en lopen tussen Het Dode Ven en Het Besthemer Ven door. Dan over De Besthemer Berg, daar beklimmen we de uitkijktoren en gaan we weer bergafwaarts terug naar de startplaats

    

 

REACTIES:

Het weer leek niet al te best op deze zondag en mede daardoor hadden enkele deelnemers afgezegd. Met een groep van zeven mensen op pad gegaan en na dat we langs de havezathe Huize Laarbrug (heeft vroeger op een heel andere plek gestaan) gelopen waren en via wat stuifduinen door De Wolfskuil gegaan kwam er een stuk kaal gebied naar het kerkbrugje en langs de Regge. Laat toch net toen een flinke bui met veel wind over ons heen trekken! Dacht even van die thuisblijvers hebben toch gelijk gekregen. Maar ook deze bui ging voorbij en er is geen spatje meer gevallen tijdens de wandeling. Na een korte pauze bij het huisje onder aan de Lemelerberg  en de rozengal bewonderd te hebben, zijn we onze tocht verder gegaan. Tussen de jeneverbes struiken door waar 3 soorten bessen aanhingen. hele kleine die nog 2 jaar nodig hebben om te rijpen, dan de iets grotere groene die nog een jaartje moeten rijpen en de grotere die dit jaar rijp worden. De besjes zijn goed voor de nieren en urinewegen, maar niet te veel. Twee of drie besjes per dag, niet meer!. De weg over gestoken en toen nog een stukje Archem voordat we bij de Nieuwe Brug aankwamen om, ik geloof allemaal koffie met appeltaart te nuttigen. Verder langs de Steile oever waar we echt niet onderlags konden door het hoge water en via een mooi fietspaadje naar het Besthemerven en langs het Dode ven.Toen nog even klimmen , de Besthmenerberg op, door het bostheater en toen weer richting station waar we nog lekker even hebben gezeten.

Bedankt allen

De Horte op (Wandeling) 9/3/2018 (Jan)

 

Deze wandeling gaat naar Landgoed De Horte, maar voordat we daar aangekomen zijn hebben we al over Landgoed Den Berg en Landgoed Den Aalshorst gelopen en de terugweg nog een klein stukje Mataram. Op de landgoederen zijn veel oude, dus dikke bomen te vinden en we komen ook nog langs een paar grensbomen. Er is ook vergaande glorie te zien in de vorm van een barceau. De wegen en paden waar we over lopen zijn soms ook al eeuwen oud, zoals De oude Vechtsteeg. Op landgoederen veranderd er door de jaren heen weinig, dus veel historie en prachtige paden

     

 

REACTIES :

Dit was de eerste wandeling van 2019 en er was veel belangstelling. Alle deelnemers waren keurig op tijd zodat we ook op tijd konden vertrekken. De natuur reageert al behoorlijk op het weer ook al is het nog wat vroeg, De kamperfoelie en de vlier kwamen al helemaal in blad en ook een heleboel andere bomen kwam al wat groen te voorschijn,  Eerst een klein stukje over Landgoed Den Berg en over het Willemspad langs de oevers van de Marswetering. Verder langs de Marswetering op het Landgoed Den Aalshorst waar we ook door Het Engelsewerk en langs het Landhuis gelopen zijn. Voor het landhuis al een super groen gemaaid gazonnetje. Verder over het jagerspad naar Hoonhorst waar we in cafe Kappers ons even tegoed hebben gedaan aan een drankje met iets.
Verder wandelend Hoonhorst uit al snel op het Landgoed De Horte aangekomen, Lopend op het fietspad lands de sloot die de grens vormt van De Horte en De Mataram, Een sloot waar je ook wel eens een ijsvogel kan spotten, vooral als er ijs in de sloot ligt en zo hier en daar nog een wak is, Ze zitten dan vaak in de buurt omdat ze afhankelijk zijn van open water waar ze in kunnen duiken om visjes te kunnen vangen, Maar er lag geen ijs en dus ook geen ijsvogeltjes gezien. Wel een hele kudde donkerbruine reeen toen we op het shouwpad langs de Marswetering liepen. Ook veel watervogels waren hier. Op de horte verder nog even langs en over een vistrapje gelopen en in de tuin ons bammetje opgegeten, Lekker warm in de kas.
Op de terugweg werd het weer ons iets minder gezind, Via een bruggetje over een gracht verlieten we De Horte en kwamen nog een stukje over de Mataram waar we een gedateerde barceau konden aanschouwen evenals de restanten van het oude kasteel De Dieze. En toen werd het weer minder, striemende regen en harde windvlagen brachten ons snel naar de eindbestemming Het Oude Station waar we met een kleinere groep nog gezellig wat gedronken hebben.

Allen bedankt voor de deelname en graag tot een volgende keer.

Wandelgroet Jan

Over Sallandse Heuvelruggen en Rivierdalen (Wandelmidweek met overnachting)

 

Deze wandelmidweek kent vele hoogtepunten en soms een dalletje maar dan wel een mooi(rivier)dalletje. Ik heb 5 wandelingen uitgestippeld in de nabije omgeving. Tijdens deze tochten krijg je ook wat informatie over de omgeving en history van de streek, anecdotes en verhalen.

   
We overnachten in het mooie verblijf De Imminkhoeve in Lemele. Een accommodatie voor valide en minder valide mensen. Voor een indruk kijk je hier We verblijven in Het Landhuis. Hieronder volgt de voorlopige indeling van de midweek:
Maandag: aankomst en ontvangst tussen 13:30 en 14:30. Vanaf 15:00 RONDJE LEMELE, een wandeling vanaf ons verblijf van ongeveer 9 km over de Lemelerberg (Waar komt die naam vandaan?)
Dinsdag: De VERASSENDE VOETPADEN VAN VILSTEREN, een wandeling vanuit Madrid  van 18 km . Vertrek 10:00 uur met auto. (Misschien zien de Nachtwacht nog)
Woensdag: HET REGGEDAL, een wandeling vanaf ons verlijf van 19 km voor een groot deel lang het riviertje de Regge. Vertrek 10:00 uur
Donderdag: IN DE VOETSPOREN VAN KRISHNAMURTI, een wandeling vanaf het station in Ommen van 16 km. We duiken in het leven van deze man en bezoeken plekken waar hij de sterkampen organiseerde. Vertrek 10:00 uur
Vrijdag: SPOOR VAN DE ORANJE LEEUW. een wandeling vanaf ons verblijf van 14 km met uitleg over park 1813, het geboortejaar van ons koningsrijk.(Waarom is onze nationale kleur oranje?) Vertrek 10:00 uur.

 

REACTIES:

Reactie Jan B. (organisator / kaartlezer)  (01-03-2019)
Hallo Immigangers

Allemaal weer goed thuis aangekomen hoop ik.
Het was een mooie week met mooi weer en fijne deelnemers. Hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik. We hadden buitengewoon mooi weer en een goede locatie
Bedankt voor jullie deelname en ben benieuwd naar de foto s Graag tot een andere keer,

Knuffel Immi en Jan

 

Wat een heerlijke 5-daagse op de prachtige Sallandse Heuvelrug! Ik vond alles geweldig: prachtige wandelingen, prachtig weer, fijn verblijf en prima verzorging in de Imminkhoeve,en fijne horeca onderweg. Het wandelgroepje was erg gezellig. We hebben mooie gesprekken gevoerd en veel lol gehad. Ook fijn dat we allemaal hetzelfde tempo liepen. Jan, ik wil je heel hartelijk bedanken voor de geweldige organisatie!! Jij had er heel veel werk van gemaakt. In die paar dagen veel geleerd over de natuur, de omgeving en natuurlijk Krishna Murti 🙂 Ik hou me aanbevolen voor een volgende meerdaagse.

Hartelijke groeten voor iedereen van Mariska uit Schiedam.


Wat een fijne wandeldagen, sowieso door het prachtige weer. Een perfecte logeerplek in de Imminkhoeve. Vriendelijk personeel, prachtige ruimtes, heerlijk eten, geen verkeerslawaai en midden in het dorpse groen. Jan had 5 bijzondere wandelingen voorbereid en blijkt weer van alle markten thuis te zijn: groei en bloei van planten en bomen, historie, klimaatinvloeden en betrokken en actief bij alle lokale natuur- en cultuurminnende omgevingsinitiatieven. We hadden de luxe met een klein groepje van 8 personen te zijn en gelukkig ook allemaal van die stevige doorstappers, dus dat “liep” perfect. Al met al: veel gelopen, veel gezien, veel geleerd en veel genoten. En wat ik het bijzondere vind: Jan denkt zo aan alles en iedereen en ik hoef me er niet eens bezwaard door te voelen, omdat Jan het zichtbaar met liefde en plezier doet, dus dank Jan en graag tot een volgende keer.

Tilly uit Oosterbeek

Ook namens mij , bedankt voor de hele mooie wandelingen en voor al het werk wat je hier voor hebt gedaan! Wie weet tot een volgende keer.

Groetjes Dorien uit Dronten

 

Reacties deelnemers
Hallo Jan, en medewandelaars, Bedankt voor de organisatie van deze mooie week wat een prachtige omgeving. Jan jij bent een geweldige gastheer/kaartlezer met veel liefde en passie voor jouw geboortegrond. Graag tot ziens,Ingrid uit het Westland


Wat een heerlijke midweek in een mooi stukje Nederland, dat door de verhalen van Jan nog meer tot de verbeelding ging spreken. Leuke groep, mooi tempo, goeie accomodatie, heerlijk eten en last but not least: geweldig weer. Ik heb me deze week vaak een enorme bofkont gevoeld en ik heb weer een stukje onbekend Nederland leren kennen. Dank je wel Jan.Jacintha uit Blokzijl