Wandelweek Tsjechie (dagelijks 15-20 km)

27 april diverse starttijden uur
Pension art Kutna Hora
Tonnie Grolleman
nog 0 plaatsen beschikbaar

In de week 18 van 2019 gaan we een weekje wandelen in Tsjechie (8 dagen)
We gaan naar midden Bohemen ,naar het stadje Kutna Hora, 70 km voorbij Praag
We gaan daar niet alleen wandelen maar ook wat cultuur snuiven, Praag ligt op korte afstand en ook het plaatsje Kutna Hora, dat boven op een zilvermijn ligt, staat op de Unesco lijst van wereld cultuur erfgoed
informatie over het plaatsje Kutna Hora

Onze gastheer en vrouw zijn John Ligtenberg en Bernadette Kodden. John is kunstenaar en heeft daar ook een eigen altelier. John Ligtenberg.

Hier alvast link naar ons verblijf
De eerste en de laatste dag zullen reisdagen zijn, maar het is prima in een dag te bereizen.
We vertrekken op zaterdag 27 april en komen terug op zaterdag 4 mei

We huren een busje waar we met z’n allen in kunnen, waarvan we de kosten samen delen.
Je mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid als er voldoende deelnemers met het busje mee gaan.

Eventuele bijkomende kosten zijn:

Reiskosten:(Vanaf Dalfsen of Zwolle) afhankelijk van het aantal deelnemers tussen de 200 en 250 euro p/p
Hier zit ook het vervoer ter plaatse van en naar de start van de wandelingen bij in.

-Drankjes in het B&B en op terrasjes

Kosten voor Praag dagtrip: € 40,- incl. treinreis, lunch en gids.

Entree voor bezienswaardigheden (vrijwillig) zoals bv “De Bottenkerk”

Ossuarium van Sedlec

Heenreis en aankomst op zaterdag 27 april
Terugreis en terug zaterdag 4 mei

 

Wandelvakantie Tsjechië 2019

8 dagen

Een schitterende mix van Centraal-Europese cultuur en natuur. Wij hebben hiervoor weer een aantal mooie, rustige wandelingen over het glooiend Boheemse heuvelland en langs de grillige zandsteenzuilen van Ceske Raj uitgezocht.
Kutna Hora, bekend om zijn middeleeuwse zilvermijnen, staat op de werelderfgoed lijst van Unesco sinds 1995 en bezit naast de vele bezienswaardigheden ook gezellige terrasjes, goede restaurants en leuke winkeltjes.

Cesky Raj ofwel ‘Boheems Paradijs’ heeft natuurlijk niet voor niets deze naam gekregen. Behalve dat het een geweldig vakantiegebied is, is het ook nog eens een geologisch natuurwonder. In oktober 2005 is dit gebied opgenomen in het Europese netwerk van geologische parken (Unesco). Dit spectaculaire park is ontstaan in de 500 miljoen jaren dat dit gebied onderhevig is geweest aan natuurkrachten als wind, zon, vorst (ijstijd), water (overstromingen), alsmede vulkanische activiteiten. Deze componenten hebben het gebied gevormd tot het huidige wonderschone landschap met rotsen, vulkanen, rivieren, romantische dalen en bossen.

Het verblijf is in B&B Art Kutna Hora en is op basis van twee- of drie persoonskamers. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig.
De eigenaar, Bert v ’t Hoenderdaal, is een Nederlander. Hij zal, samen met ons, er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De kosten voor deze week zijn € 675 euro p.p. (wenst u een privékamer, dan betaalt u 75 euro extra)
inclusief:
-alle overnachtingen met ontbijt
-lunchpakketten
-lunch, diner in diverse restaurants
-vervoer van en naar wandelroutes
-koffie en thee
-muziekavond
-Beddengoed en handdoeken aanwezig

Wij bieden de mogelijkheid om tijdens deze wandelweek Praag te bezoeken. Kosten voor deze dagtrip: € 40,- incl. treinreis, lunch en gids.

Aankomst op zaterdag 27 april
Vertrek zaterdag 4 mei.

Vervolg op pagina 2

Programma
⦁ Dag 1   Aankomst en welkomstdrankje.  Avondwandeling door het historische centrum van Kutna Hora.   5 km *
⦁ Dag 2   . Rondje Kutna Hora.  18 km ** Vanaf ons verblijf voeren middeleeuwse mijnwerkers paden ten noorden van Kutna Hora ons naar een uitkijktoren. Fraaie vergezichten over het glooiende landschap en Kutna Hora. Langs het knekelhuis van Kosnice en Onze Lieve Vrouwekerk in Sedlec wandelen wij ten zuiden van Kutna Hora weer terug naar “Art Kutna Hora”.
⦁ Dag 3  Cesky Stenberk naar Sazava. 15 km ** De wandeling voert voor een groot deel langs de rivier Sazava. Wij eindigen bij het Glasmuseum Hut Franticek
⦁ Dag 4   Stary Dvur naar Zleby.  17 km *** Tocht door glooiende velden en donkere bossen naar Kasteel Zleby.
⦁ Dag 5   Vrij te besteden of dagtrip Praag.   10 km * Deze dag kunt u gebruiken om heerlijk uit te rusten of op eigen gelegenheid Kutna Hora of omgeving te bezoeken. Ook bieden wij u de mogelijkheid om op deze dag Praag te bezoeken, desgewenst onder leiding van een gids. (kosten 40 euro)
⦁ Dag 6   Het Boheems paradijs.   15 km *** Zeer afwisselende wandeling door de natuurparken Prachovske Skaly en Cjesky Raj die voert langs de legendarische burcht Trosky.
⦁ Dag 7 Tvrz wandeling.  15 km * We vertrekken met de trein vanaf het stationnetje vlakbij ons B&B. Langs rivier en watervalletjes voort de route ons naar het plaatsje Malesov en wandelen dan terug naar Art Kutna Hora.
⦁ Dag 8 Vertrek

Tijdens de wandelingen is onderweg een pauze ingelast waarin u koffie, thee of frisdrank krijgt aangeboden.
( er is dan de mogelijkheid om in te stappen als u niet verder wenst wandelen )

– ten gevolge van weersomstandigheden of andere invloeden kan het programma aangepast worden.

Nogal wat factoren bepalen de zwaarte van een wandeling. Zo zijn er persoonlijke factoren als algemene conditie, ervaring met wandelen in heuvelachtig terrein en uithoudingsvermogen. Daarnaast kunnen de weersomstandigheden en de aard van het terrein de zwaarte van een wandeltocht beïnvloeden. Toch hebben wij geprobeerd de wandelingen in te schalen ter indicatie.

* eenvoudig
** stevig
*** pittig
**** zwaar

-Onze gids Tonnie heeft ook altijd zijn hondje bij hem!

Let op! Ook bij aanmelding voor deze meerdaagse tocht ga je akkoord met het reglement van de Wandelvereniging Greenshoes. De aan betaling (250 euro) dient na het ontvangen van de bankgegevens, voor 1 mrt. overgemaakt te worden. Pas zodra dat geld binnen is zal ik de kamers definitief kunnen reserveren. Het resterende bedrag dient voor 1 april betaald te zijn.

Als je toch niet kunt (ongeacht de reden), kun je zelf voor een vervanger zorgen indien van toepassing. Geef dit a.u.b. ook even door aan ons.
Eventuele gemaakte kosten kun je dan met deze vervanger regelen. Er vindt geen restitutie van de aanbetaling plaats door ons.

Deelname aan deze meerdaagse activiteit is net als bij de andere activiteiten op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. De organisator heeft meestal geen EHBO diploma of certificaat.

DEELNEMERSLIJST:
1-Jan B
2-Anne Marie S
3-Frans D
4-Hennie de J
5-Eef L
6-Janske M
7-Greetje de B
8-Marianne R
9-Francien B

Meer informatie en opgeven

Wilt je meer informatie over deze wandeling of wil je je opgeven?
Bel dan 06-22059443 of stuur een e-mail naar info@greenshoes.nl